GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Hadd folytassam azzal, amit Podolák úr és Kosztolányi képviselő úr is mondott! Képviselő Úr! Az átlagember körülbelül annyit tud ebből összehasonlítani, hogy mit kap akkor, ha egy normál egészségügyi röntgenvizsgálaton van, és legfeljebb ahhoz méri, az összes többit nem.
Ezért van óriási felelőssége mindenkinek, aki nyilatkozik, hogy akar-e félelmet kelteni. Ön is tudja: félelmet akkor lehet a legjobban kelteni, ha olyasmiről beszélünk, ami nem látszik, amit nem tud matematikailag levezetni, vagy a korábban megszerzett ismeretei alapján nem tud megoldani. Ezért azt mondom, igenis, sikerült az országban elültetni, akinek ez volt a célja.
Egy fél mondatot említenék arról is, amit nem lehet elhallgatni, hogy egyes zöld szervezetek ezt az ügyet találták alkalmasnak rá, hogy támadást indítsanak az atomerőmű ellen. Teljesen egyetértek Tóth képviselő úrral, hogy itt az ország energiaellátásáról is szó van. Nem szabad, hogy eljussunk oda, hogy az a kényszer, hogy az ország energiaszükségletének nagy részét Paksról hozzuk, erősebb legyen, mint az a biztonság, amit megkövetelünk az ott lévő szakemberektől.
Ezek után hadd mondjam azt: a baj vége, ha lenne egy olyan tudós gárdánk, amelyik most meg tudná mondani, hogy pontosan mit kell csinálni, és mikor lesz a bajnak vége, akkor nem lenne gond. De amikor ez a vizsgálóbizottság föláll, és elkezd szakembereket meghallgatni - tessék játszani egy kicsit a gondolattal, mert ön is volt, én is voltam vizsgálóbizottságban -, és a szakemberek a bizottság előtt kezdenek el vitatkozni, attól még nem lesz a bajnak vége. Tehát, ha én a saját, egyéni véleményemet fogalmazom meg, akkor azt mondom, lehet, hogy ezt a vizsgálóbizottságot - ennyiben elfogadom Koltai Tamás véleményét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - igazán akkor kéne csinálni, amikor a bajnak vége van, és akkor összegeznénk, mert ez a vizsgálóbizottság nem járul hozzá a baj végéhez.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť