DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Magam elfogadtam az első hozzászólónak, Csáky képviselő úrnak, hogy a 7. módosító javaslatot ne tárgyaljuk, mert délelőtt a miniszter asszony hivatkozott az egyházakkal történt megegyezésre. Tekintettel arra, hogy itt képviselőtársaim információkat mondtak, tételeket olvastak föl, magamnak is van személyes információm, mert abban a térségben, ahonnan való vagyok, a római katolikus egyház egyik felelőse a püspök. Tőle van szóbeli információm.
A gondom az, hogy a kormány programjában szerepel az, hogy az egészségügyi és szociális területen számítanak az ellátási, különösen az aszimmetrikus ellátási területeken az egyház részvételére. Amiről a javaslat szól - ez és a többi javaslat -, az azt mondja ki, hogy az a törvényi lehetősége az egyházaknak, hogy alanyi jogon alapíthatnak ilyen intézményeket, és az egyházakról szóló törvény alapján a normatív támogatás jár ehhez, ennek az obligát voltát szeretnénk benne tartani a törvényben. Ne legyen esetleges az, hogy ezek a finanszírozások további egyeztetésektől függjenek.
Erről szól a javaslat, és a bizottsági vitán is ezért mondtuk azt, hogy egy megállapodás, a római katolikus egyház esetében a Vatikán, a Szentszék és a kormányzat megállapodása, és a törvények, kétharmados törvények mindezt biztosítják. Nem látom okát, hogy miért nem lehet befogadni ezeket a javaslatokat.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť