GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Hölgyeim és Uraim! Igazán sajnálom, ha a felszólalásom Szanyi Tibor államtitkár úr idegeit borzolta, ez azért annyira nem látszott meg rajta, viszont az ő felszólalásai annál inkább szokták borzolni a gazdák idegeit, különösen akkor, amikor azt nyilatkozta az elmúlt hetekben, hogy az aszálykár enyhítésére nem lesz költségvetési forrás.
Hadd jegyezzem meg, hogy nyilvánvaló, hogy fölmérhető lett volna már azon gazdák által elszenvedett kárnak a nagysága, akiknek a fóliasátrát a hó összedöntötte. Ezek a károk fölmérhetőek lettek volna, s enyhíthetőek lettek volna, ha a kormány bármifajta szándékot, hajlandóságot mutatna erre, mégsem tették meg.
A javaslatról: úgy ítélem meg, hogy ebben a helyzetben is arról van szó, amit többször tapasztaltunk, hogy a kormány is elismeri, hogy bizonyos jogalkotási lépésekre szükség van. Nyilvánvaló, hogy az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvényt módosítani kell, méghozzá olyan irányban, ahogy mi azt most javasoljuk. Azt gondolom, hogy most lenne a legjobb, ha ezt megtennénk. Jó lett volna, ha már megtettük volna, de a kormány késlekedik. A kormány nem képes lépést tartani az élettel, nem képes olyan ütemben benyújtani a törvényjavaslatait, ahogy azt a gazdasági élet megkövetelné. Ha viszont az ellenzék teszi ezt meg helyette, ha az ellenzék nyújtja be a szükséges előterjesztéseket, akkor presztízsokokból elutasítja ezeknek még a napirendre vételét is.
Erről van szó most is. A kormány késlekedik, nem nyújtja be az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatait, nem is fogja benyújtani a tavaszi ülésszak alatt. Nincs elképzelése arra vonatkozóan, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozást követően milyen nemzeti támogatási programokat tartsunk fenn. Ilyen kérdésekre válaszolni sem hajlandó, viszont az ellenzék erre vonatkozó javaslatait még napirendre sem veszi. Nem tartom ezt helyes eljárásnak. Kérem, támogassák a javaslatom napirendre tűzését.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť