LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Több mint 3140 polgármester dolgozik az önkormányzatok élén, és ismereteim szerint ennek több mint a fele társadalmi megbízatású polgármester, tehát tiszteletdíjas. Meg kell hogy valljam, most, hogy készültem erre az azonnali kérdésre, a szakirodalom igen szegényes ezen a területen. Érdemes volna megvizsgálni Baranya, Zala, Borsod aprófalvas településeit, hogy tulajdonképpen mit is jelent tiszteletdíjért vagy társadalmi megbízatásban ellátni ezt a feladatot.
Mit jelent ez a törvényhozók felelőssége tekintetében? Hiszen a társadalmi megbízatással, ön is tudja jól, nem keletkezik munkajogviszony, ugyanakkor teljes értékű a felelősségvállalás. Gondolom, itt a filozófiával van a probléma, éppen ezért nagyon nehéz megoldani ezt a területet. A tárcának kell kidolgoznia azt a tervezetet, amely segít megoldani ezt a gondot. Ezt várjuk a kormányzattól.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť