DR. TABAJDI CSABA

Full text search

DR. TABAJDI CSABA
DR. TABAJDI CSABA (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az Európai Unióhoz való csatlakozási jegyzőkönyv athéni aláírása mellett az elmúlt egy év másik legfontosabb eredménye volt a szombati nap, a Magyar Állandó Értekezleten történő megegyezés. Győzött a józan realizmus, az MSZP, az MDF és az SZDSZ, és a határon túli magyarok 98 százalékát megtestesítő pártok megegyeztek a kedvezménytörvény módosításáról, vagyis véget ér a kedvezménytörvény hányattatása. (Taps az MSZP soraiban.)
Sajnálatos, hogy a Fidesz nem törekedett arra, hogy jóvátegye, amit elrontott, pedig ez az esélye meglett volna. Hiszen ennek a törvénynek épp azért lett nemzetközi hányattatása, mert nem vette figyelembe a Szocialista Párt, az akkori ellenzék jobbító javaslatait, és nemzetközileg nem készítette elő megfelelő módon. (Németh Zsolt, Fidesz: De megszavaztátok!)
(13.30)
Mellesleg a Fidesz mindig arra hivatkozott, hogy nem lehet döntést hozni a határon túli magyarok feje fölött. Akkor most mi a Fidesz álláspontja, amikor szembekerült a határon túli magyarok 98 százalékával? (Taps a kormánypártok soraiban.) Ha már a Fidesz kihátrált a nemzeti megegyezésből, és ha számára tényleg fontos a határon túli magyarok ügye, akkor legalább tegye meg azt, hogy amikor a parlament elé kerül, ha nem is szavazza meg ezt a törvényt, de a különleges eljárást szavazza meg, hogy ezáltal júniusban Magyarországot Strasbourgban ne marasztalhassák el. Amennyiben a Fidesz nem járul hozzá a különleges eljáráshoz, akkor a Fidesz felelőssége, hogy még tovább tudják Magyarországot nemzetközileg elmarasztalni. Hol volt Németh Zsolt, amikor mi Frunda Györggyel az Európa Tanácsban harcoltunk Jürgensszel szemben? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
És zárásképpen: a szombati napnak az az üzenete, kedves ellenzék, hogy több európaiság nem jelent kevesebb magyarságot.
Köszönöm a figyelmet. (Nagy taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť