BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm. Mélyen tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Urak! Tisztelt Parlament! Gulyás képviselő úr, bocsássa meg, de azt mondta, hogy karanténban vannak az ellenzéki politikusok. Már megbocsásson, de úgy gondolom, beteg ember van karanténban, én meg nem hiszem, hogy betegek vagyunk, úgyhogy azt hiszem, ezt meg kell fontolnia máskor. (Gulyás József: Nem ezt mondtam, de nem baj!)
Viszont nehéz helyzetben lévő önkormányzatok vannak, és úgy gondolom, mi azért vagyunk gondban és nem karanténban, mert az ígéretek és a valóság elszakad, márpedig azt mondta a miniszterelnök úr, hogy nem tesz különbséget kormánypárti és ellenzéki képviselők és területek között, sőt polgármesterek között. Mégpedig a konfliktusok nehézsége nyomja a településeket, mert megvannak a feladataik, a feltételek viszont ehhez hiányoznak, és a pénzügyi ellehetetlenülés határán vannak.
(18.50)
Tisztelt Jauernik Képviselő Úr! Ön azt mondja, hogy 30 százalékkal több a pénz, és szavaztak rá az ellenzéki képviselők is. Igen, így történt az elmúlt évben, tisztelt képviselő úr. De ön nem mond igazat, mert mi nem szavaztuk meg, hogy az önkormányzatok bőrére emeljék meg a közalkalmazottak bérét, ön tehát most megint nem mondott igazat. Abban sem mondott igazat, hogy nem adtunk be módosító javaslatot a bérhikivel kapcsolatban, ugyanis az utolsó pillanatban, a végszavazás előtt adta be a mostani államtitkár úr a bérhiki intézményét. És volt a parlament előtt, a Ház előtt bérhiki-javaslatunk, mégpedig törvénymódosító javaslatunk, ön volt a vezérszónoka, és azt mondta, hogy nem támogatják.
Úgy van több pénz, tisztelt hölgyeim és uraim, a települések költségvetésében, hogy közben mégis kevesebb van, kevesebbre futja. Retorika ez az egész, képviselő úr, hagyja abba, mert Jutka néni azt kérdezte a múltkor: melyikőjük nem mond igazat, Mihály, a Jauernik vagy maga? Én úgy gondolom, hogy Jauernik nem mond igazat, mert ő most is azt mondja, hogy több pénz van; ő pedig azt érzi otthon nálunk, hogy erre sem futotta meg arra sem. Nos, tehát akkor, Jauernik úr, ki hazudik?
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť