BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Államtitkár úr nincsen könnyű helyzetben, mert durván 500 pályázat… (Közbeszólás: 460!) - 460, maradjunk a számoknál! 55 nyerhet, és ennyire van pénz. Ez azt mutatja, hogy Magyarországon nagyon fontos a címzett beruházás, mert van, ahol csak ez az egy lehetőség van a kötelező vagy egyéb feladatok ellátásához. Az önkormányzatok itt kell hogy a legkevesebbet tegyék bele.
Tisztelt Államtitkár Úr! Önök azt ígérték, hogy nem lesz különbség téve ellenzéki vagy kormánypárti városok, települések között. Akkor hadd mondjam el most Békés megyét! Egyetlenegy ellenzéki település nem nyer, és nincs javasolva az önök tervezetében. Békéscsaba kap egyszer, utána Békéscsaba és Orosháza.
Tisztelt Államtitkár Úr! A belvíz nem kormánypárti vagy ellenzéki. Úgy gondolom, Békés megyének nagy projektje van benn, és ha tehetnek valamit, akkor kérem, tegyék meg! Mert igaz, most száraz évnek nézünk elébe, de a jövő évben gond lehet a településeken. És higgye meg, egy gazdaságilag depressziós vidéken a belvízrendezés, a címzett támogatás a fejlődést garantálja! Nos, úgy gondolom, hogy a belvízveszéllyel rengeteg kár keletkezhet azon a szegény vidéken, ahol vályogból vannak a házak. Nos, nem lehet csak Orosházában és Békéscsabában gondolkodni, hanem Dél-Alföldben, Békés megyében kell a belvíznél, és kérem önöket, hogy ezen gondolkozzanak el.
Jauernik képviselő úr, én úgy gondolom, hogy ön semmit sem ért. Megemeltük a béreket, és önök a 2003. évi költségvetés idején azt mondták, hogy rakjunk össze minden pénzt, és ha ez futja a működésre, valamint a bérekre, akkor különben megvan, és nem kérhet semmit sem. Ez a normál megfogalmazása az ügynek. Tehát ki kellett raknunk minden forintot, és ha futja a bér, akkor semmire sem tarthatunk igényt. De akkor hol fogunk fejlődni, hol fogunk működni? Képviselő úr, ki nem mond igazat? Tőlem Jutka néni a Bethlen Gábor utcából azt kérdezi: Mihály, miért nincs a járdára vagy az útra pénz? Azért, mert elvitte a közalkalmazottak béremelése (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és nem finanszírozta a kormány. Köszönöm szépen. Nem ezt ígérték.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť