BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Ház! Az előző felszólalásomban említettem az európai uniós források fejlesztésbe bevonható nagyszerű 1300 milliárd forintos lehetőségét.
2004-gyel valóban egy új fejlesztési lehetőség nyílik. Ez a világ azonban egész eltérő a magyar fejlesztési, beruházási, ellenőrzési gyakorlattól. A társfinanszírozás, előtte, közben, utólagos ellenőrzés és vizsgálat, valamint az utólagos finanszírozás azt jelenti, hogy ezekből a forrásokból másfél-két év múlva láthatnak azok az önkormányzatok, akik képesek ezt megelőlegezni, azok a beruházáslebonyolítók, akik a közszolgáltatások fejlesztésénél vagy szintre hozásánál képesek ezt áthidalni.
2004-ben, amikor a nem Bokros-csomagként, de a megszorító intézkedésekként bejelentett költségvetési hiányt csökkentő magatartás várhatóan a beruházásokat is érinti, hiszen az önkormányzatok kivéreztek, hiszen a fejlesztési lehetőségek a hozzászólásokkal ellentétben csökkennek, a determinizmus, a meghatározottság pedig nő, hiszen vannak olyan beruházások, amelyek a kezdő évben 100 millióval, majd a következő évben másfél milliárddal terhelik a költségvetést; mindez azt jelenti, hogy feltétlenül fontos, hogy áttekintsük az uniós, a magyar gyakorlatot, és a várható következő év nehéz időszakát megpróbáljuk olyan intézkedésekkel, amelyek a magyar gazdaságot is élénkítik, amelyek a közszolgáltatások előtt nem ültetik le a magyar önkormányzatokat, feltétlenül új pályára állítani.
Végezetül szeretnék két olyan Fejér megyei beruházásról is beszélni, amely nem kapott támogatást, a Szent György Kórház új, átalakított épülete műszer nélkül üresen áll, nem kapott pályázati forrásokat, és a polgárdi szociális épületben pedig nagyon sok rászorult felnőtt és gyermek várja, hogy az épület megfelelő állapotba kerüljön, szintén nem kapott támogatást a címzett támogatások sorában.
Köszönöm figyelmüket.
(18.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť