BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr, a bejelentést. Köszönöm a szót. Államtitkár Úr! Ismételten arról szeretnék beszélni és az ön lelkiismeretére hatni, hogy most - amire utalt több szocialista párti képviselő is - elindul különböző programcsírák gyűjtése kistérségekben, a regionális operatív program maradványain, hiszen közös fájdalmunk az, hogy nem sikerült ezeket a regionális operatív programokat célba juttatni Brüsszelben. Ezekből usque fél év múlva lehet olyan kidolgozott projekt, programterv, amelyhez bizton számíthatunk támogatásokra. Ezekből konkrét kifizetés és megvalósulás, említette, hogy másfél-két év múlva lehetséges.
Ezért tartom nagyon fontosnak áttekinteni a mintegy 120 milliárd forinttal küszködő önkormányzati… - a partnerség egyik meghatározó pillérének a jelenlegi állapotát. Igenis hiányzik 120 milliárd forint az önkormányzati költségvetési kasszából, és ezt a TÖOSZ, mint nem éppen ellenzéki szövetség, ismeri el. (Dr. Kontrát Károly: Ma még, de reméljük, az lesz.) Azt szeretném államtitkár úrnak jelezni, hogy ezeknek a programcsíra-javaslatok, gondolatok, elképzelések gyűjtése folyik.
Különösen tragikusnak látom azoknak a megyéknek a helyzetét, ahol egy-egy kiemelkedően teljesítő vállalkozás miatt úgy ítéltetik meg, hogy az már fejlődésnek indult, netalán gazdag megye, és itt a rendkívül hátrányos helyzetben lévő két-három kistérség, amelyben Ecsődi László képviselőtársam is él és dolgozik; hiába mondja nekem azt, hogy nem tudták besorolni ezeket meg ezeket, én nagyon örülök, hogy a fehérvári Vörösmarty Színház kap végre támogatást, de több olyan ígérvény volt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a szocialista-szabad demokrata kormány részéről, ahol a szennyvíz-, víziközmű-fejlesztések elmaradása miatt leállnak a lakásépítések, az otthonteremtési program, leállnak a munkahelyteremtések. Igen súlyos gond van, államtitkár úr.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť