DR. BALOGH MIKLÓS

Full text search

DR. BALOGH MIKLÓS
DR. BALOGH MIKLÓS, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kulturális és sajtóbizottság tegnap, május 26-ai ülésén megtárgyalta a 3916. számú, a helyi önkormányzatok és a szociális feladatokat ellátó, nem állami fenntartók 2003. évi új címzett támogatásáról, valamint az egyes címzett támogatással folyamatban lévő beruházások eredeti döntésének módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Nem állítom, hogy hosszú vita folyt a bizottságban az előterjesztésről. Az álláspontok hamar kikristályosodtak és megmerevedtek. Szavazáskor a szocialista-szabad demokrata többség 11 igen, 9 nem arányban általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot.
Mi, kormánypárti képviselők, azért támogattuk, mert egyetértünk a támogatási javaslat fő szempontjaival, a szakmai és területi elvvel, s különösen a kulturális támogatások javára történő eltolódással - 55-ből 8 kulturális.
Nem értettünk és most sem értünk egyet az ellenzék azon felvetésével, hogy az elbírálás politikai hovatartozás szerint történt. Már csak azért sem, hisz Homa János ellenzéki képviselőtársam éppen azt kifogásolta, hogy Eger városának igényét - Forrás Gyermek Szabadidőközpont bővítésére, átalakítására, felújítására - elutasították, sajnos. Pedig a polgármester úr és az önkormányzat közismerten MSZP-színezetű, Eger városa mostanság a szocik városa, mégsem kapott. Ez is azt bizonyítja, hogy szakmai és területi szempontok érvényesültek, nem pedig politikaiak, a döntésnél.
Az általános vitára alkalmasnak tartjuk a törvényjavaslatot, éppen ezért. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť