DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A címzett támogatási igényekről szóló törvényjavaslat van most napirenden, de ahogy Sisák Imre elmondta, nem vonatkoztathatunk el a költségvetéstől, illetve azoktól az ígéretektől, amelyeket önök tettek mind az önkormányzati, mind pedig a parlamenti választások során. Önök nem először csapták be a választókat, és nem először csapták be az önkormányzatokat.
Gondoljunk csak Medgyessy Péter személyes ígéreteire, amit itt már emlegettünk - Dunát lehetne velük rekeszteni. Semmi sem valósult meg belőlük, egyetlenegyet kivéve: az ócsítás, az önkormányzatok bőrére. Az önkormányzatok nem többet kaptak. Nominálisan többet kaptak, tisztelt Jauernik képviselő úr, de azokat a kormány determinálta meg a baloldali többség a parlamentben azzal, hogy előre megmondta, mire kell kifizetni: közalkalmazotti bérekre. Szó nem volt már arról, amit önök ígértek, hogy 50 milliárd kerül felzárkóztatásra, 50 milliárd szabad felhasználású fejlesztésre és a közalkalmazotti bér az utolsó fillérig le lesz fedezve.
Balsay képviselő úr arról beszélt, hogy az önkormányzatoknak egyetlenegy lehetőségük van ma már, hogy cél- vagy címzett támogatásokkal jussanak fejlesztéshez. Az összes többi forráslehetőségük bekorlátozódott. Gondoljunk csak bele!
Az én ismereteim szerint mintegy ötszáz önkormányzat fordult az úgynevezett bérhikis kasszához, amelynél 7 milliárd forintot meghaladó igények jelentkeztek már. Ha ez így van, az önkormányzatok jelentős része kénytelen a bérhikis kasszához fordulni, akkor nem marad más hátra, mint a cél- és címzett támogatás, amikor már nem fejleszthetnek, és a meglévő fejlesztéseket le kell hogy állítsák.
Majd a normál felszólalásban elmondom a törvényjavaslattal kapcsolatos hozzászólásomat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), csak reflektálni szerettem volna arra, hogy nem igaz, amit mondanak, becsapták az önkormányzatokat, nominálisan több, determinált pénzeket kell kifizetni, és nincsenek más lehetőségeik, csak az ebben a törvényjavaslatban megfogalmazott igények.
Köszönöm szépen, elnök úr, a türelmét.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť