DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Jauernik képviselő úrral vitatkozunk, és én már elég régóta vitatkozom vele mind az önkormányzati bizottságban, mind pedig itt a plenáris ülésen. Az ő szakmai tudását mindig értékeltem, és a tárgyilagosságát is sok tekintetben az önkormányzati kérdéskört illetően. De most valahogy úgy látom, hogy a koszos és foltos mundér becsülete átlökte őt azon a határon, amit már, úgy gondolom, nem kellene megtenni.
Nevezetesen miről beszélek? Nem kellene azt mondani, hogy mi is megszavaztuk a közalkalmazotti béremelést, most meg reklamálunk. Ez nem egészen így helyes, képviselő úr. Megszavaztuk, ahogy elmondta képviselőtársunk, azért szavaztuk meg, mert önök azt mondták, hogy minden fillért meg fognak adni az önkormányzatoknak, ami ebből többletet eredményez, mármint a kiadási oldalon. Ez nem valósult meg, erre mondtam én azt, hogy becsapták az önkormányzatokat.
Szita Károly itt ült mellettem, amikor arról interpellálta a belügyminisztert még 2002-ben, hogy mikor lesz 50 milliárd egyszer, mikor lesz 50 milliárd kétszer a felzárkóztatásra, illetve fejlesztésre.
A válasz az volt, hogy majd a költségvetésnél, meg a következő évben, nem lehet mindent a száznapos programban megvalósítani. Elkövetkezett a költségvetés ideje, nem volt benne sem az egyik 50 milliárd, sem a másik 50 milliárd. Itt ismét becsapták a választóikat, a választópolgárokat és az önkormányzatokat.
A harmadik dolog pedig a bérhiki, amiről már elég sokat vitatkoztunk itt. Olyan szabályokat állapítottak meg, amelyekbe nagyon-nagyon kevés önkormányzat kerül bele, még így is 500 belekerült, és az új szabályokat szerettük volna tágítani. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Önök napirendre sem vették, hogy meg tudjuk vitatni. Most a címzett körben vitatjuk meg ezt a kérdést, nagyon helytelenül egyébként.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť