DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én is Jauernik képviselő úrhoz szólok, hiszen az előző felszólalásomhoz szólt hozzá, és arra szeretném megkérni képviselő urat, hogy beszéljen a polgármesterekkel.
Úgy látszik, hogy nem sokszor fordul meg olyan körökben, ahol a polgármesterek jelen vannak, hiszen azt mondtam, hogy tisztes fizetést kaptak a köztisztviselők, közalkalmazottak.
(19.00)
Nagyon helyes, képviselő úr, de nem hiszem, hogy ezt az önök zászlajára kellene írni, hiszen ez futotta abból a 320 milliárd forintból, amelyet a polgári kormány gazdaságpolitikája tett lehetővé. Ez tényleg nem semmi, hogy az ön szavával éljek.
A felülről nyitott kassza, tulajdonképpen amit az önkormányzatok felé elmondtak, számomra egy szemfényvesztés. Miért kell felülről nyitott kasszáról beszélni akkor, hogy ha szükség van rá, ez a kassza feltölthető; akkor miért nem lehet megadni az önkormányzatoknak eleve azt a lehetőséget, hogy a pénzükhöz hozzájussanak? Miért kell olyan pályázati feltételeket teremteni, amelyeknek szinte egyetlen önkormányzat sem képes megfelelni? Eleve vesztes helyzetből indulnak, és tulajdonképpen megalázó helyzetbe kerülnek, a kormány olyan pályázatot írt ki. Ezt minden polgármester tudja, képviselő úr, tessék megkérdezni tőlük. Így elhiszem, hogy elég lesz a pénz, amire olyan büszke a belügyminiszter asszony.
Azt mondta ön, hogy négy évre ígértek. Négy évre ígértek? Csak ezt elfelejtették a kampányban elmondani! Nagyon sajnálatosnak tartom.
Takarékossági programot hirdetett meg a miniszterelnök úr, erre szeretném felhívni az önök figyelmét, nem is olyan régen, a napokban jelent meg a sajtóban. Ha ezt a takarékossági programot be kell tartania az országnak, akkor megkérdezem öntől: miből lesznek munkahelyek? Miből lesz újabb köztisztviselői, közalkalmazotti bérrendezés? Miből lesz minimálbér-növelés? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Miből lesz családtámogatás? Miből lesz nyugdíjemelés, képviselő úr? Erre várják az országban az emberek a választ.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť