ECSŐDI LÁSZLÓ

Full text search

ECSŐDI LÁSZLÓ
ECSŐDI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Balsay képviselőtársam egy korábbi felszólalására szeretnék reagálni. Azt is mondhatnám, hogy egyetértek a képviselőtársam felvetésével a Fejér megyei beruházásokkal kapcsolatban, csak egy vitapontom vagy egy problémám van vele, hogy ezek a pályázók tulajdonképpen négy éven keresztül eddig is pályáztak, és egyik pályázat sem nyerte el a támogatást. Most ezekből a pályázatokból egy elnyerte: a fehérvári Vörösmarty Színház, aminek én örülök, hogy ez elnyerte. Természetesen fel lehet tenni azt a kérdést, hogy jó-e, hogy a színház felújítása történik meg, és nem egy csatornaberuházás. Ezen lehet vitatkozni, ezért el is lehet marasztalni esetleg a kormánypártiakat, hogy miért nem a csatornaberuházás valósult meg, de egy életveszélyessé váló színháznak a felújítása, úgy gondolom, szintén nagyon fontos dolog.
A másik dolog, a Velencei-tóval kapcsolatban: egyetértek szintén a képviselőtársammal, csak egy baj van, hogy négy éven keresztül a Velencei-tó környéke, mozgástere, a kistérségi rendszer megváltozásának körülményei miatt tulajdonképpen leértékelődtek a Velencei-tó kistérségének a lehetőségei, módozatai, ezáltal ma szinte újra kell az alapokról kezdeni az építkezést, hogy a Velencei-tó a korábbi helyzetét elérje, és a megfelelő lehetőségekhez hozzájusson. De én bízom benne, hogy a következő években ez a hiány, amit ön felvetett, meg fog valósulni, és meg tudjuk ezeket a beruházásokat csinálni. Azt kérem, mert én ezen fogok dolgozni, hogy a képviselőtársam ebben segítsen, és segítsen majd olyan rangsort felállítani, ahol az önkormányzatok közötti vitát el lehet dönteni. Mert természetesen én mint Fejér megyei képviselő szeretném, ha minden beruházás jövőre Fejér megyében valósulna meg, csak nem tudom, mit szól hozzá akár a fideszes, akár az MSZP-s vagy a más pártok frakciójában ülő képviselő, ha ez azt jelenti, hogy másik megyék ezért nem kaphatnak beruházást.
Ez tehát ilyen szempontból, azt hiszem, nagyon összetett kérdés, és szeretném én is, ha ez gyorsabban menne, de a pénzügyi lehetőségek (Az elnök jelzi az idő leteltét.) ilyen lehetőséget biztosítanak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť