JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Képviselőtársaim! Mátrai Márta képviselő asszony hozzászólására szeretnék két percben reagálni. Több hozzászólásban is elhangzott már, hogy az önkormányzatok nehéz pénzügyi helyzetben vannak. Ez igaz, és nem is ezzel a kérdéssel akarok vitatkozni, de képviselő asszony azt mondta, hogy az önkormányzatok területén nem történt semmi; a miniszterelnök úr ígéretére hivatkozott.
Azt gondolom, hogy az a 261 milliárd forint, amivel 2003-ban növekedett 2002-höz képest az önkormányzatoknak az állami forrásból, állami támogatásból származó bevétele, nem nevezhető semminek. Ez több mint 30 százalék. Az Orbán-kormány négy éve alatt nem növekedett ilyen mértékben. Igaz, és ezt hozzá kell tenni, hogy ezt a növekményt az önkormányzatok nagyobb részében teljes mértékben a bérkiadásokra kellett fordítani. De semminek nevezni azt a 30 százalékos növekedést, amiből az önkormányzatok tisztes fizetést tudnak biztosítani a közalkalmazottaiknak, úgy gondolom, ez helytelen, ez nem elfogadható.
Képviselő Asszony! Úgy gondolom, hogy ezt nem lehet semminek nevezni.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť