JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselőtársaim! Úgy gondolom, nem lehet elmenni a Kovács képviselő úr által mondott súlyos mondatok mellett, hogy becsaptuk az önkormányzatokat. A kormányprogramban megfogalmazott választási ígéretek négy évre szóló ígéretek voltak, ezt önök is jól tudják, önök is így tettek ígéreteket a választási kampányban.
Szeretném emlékeztetni Kovács képviselő urat, hogy nemcsak a kormánypárti képviselők szavazták meg múlt év nyarán a közalkalmazotti fizetést, hanem ellenzéki képviselők is megszavazták.
(18.40)
Az 50-50 milliárddal kapcsolatban nem változott a véleményünk, most is azt gondolom, azt gondoljuk, hogy valóban szüksége van az önkormányzatoknak arra a 100 milliárd forintra, mert az előző években legalább 100 milliárd forint forráskivonás történt az önkormányzatok finanszírozási rendszeréből. Tehát nem változott ez ügyben a véleményünk, továbbra is szükségesnek tartjuk ezt az összeget.
Azt gondolom, a bérhikivel kapcsolatban fölösleges azt a látszatot kelteni, hogy nem működik jól a rendszer, hogy ez egy látszattevékenység volt. 7,5 milliárd forintos támogatási igényt nyújtottak be az önkormányzatok, én nagyon bízom benne, hogy majdnem száz százalékban jogos lesz ez az igény, és megkapják az önkormányzatok. Minden olyan önkormányzat, ahol a közalkalmazottak bérnövekményének nincs meg a fedezete, jogosult a támogatásra (Babák Mihály közbeszólása.), és megkapja ezt. Előleget kaptak már az önkormányzatok, tessenek utánaszámolni, a költségvetési törvényben itt, a parlamentben fogadtuk el a feltételeket. Én pontosan emlékszem, az önök oldaláról, ellenzéki képviselők oldaláról nem érkezett módosító indítvány akkor a bérhiki szabályozásához képest. (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Persze lehetne sokkal több pénzt adni az önkormányzatoknak (Babák Mihály közbeszólása.), ha lenne miből.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť