JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy nem olyan régen volt a költségvetési törvény vitája, talán még lehet rá emlékezni, de ha nem, a parlament információs rendszerén pontosan követhető a dolog.
A bérhikivel kapcsolatban a költségvetési törvény, mivel kétfordulós tárgyalási menetben van, már az első fordulóban módosító indítvány formájában a Ház elé került, a költségvetési bizottságban a képviselő úr ott van, és tárgyaltuk. A második körben, két héttel később az előző módosítóhoz egy módosító indítványt, tehát egy kapcsolódót nyújtottam be, amelyben, emlékeztetném a képviselő urat arra, hogy a termőföld bérbeadásából származó bevételt még beletettük a bérhiki rendszerébe, és beletettük azt is, hogy ha az iparűzési adó mértékét csökkenti az önkormányzat, az ebből származó kiesést nem lehet figyelembe venni. (Babák Mihály közbeszólása.) Tehát ez az egy kapcsolódó módosító indítvány volt beadva hozzá, amelyet én nyújtottam be, és ellenzéki képviselő ehhez a kérdéskörhöz nem adott be indítványt.
Képviselő úr, ha pontosan fogalmaz, akkor nem keveri össze, hogy ebben az évben a Fidesz részéről ellenzéki képviselők már kétszer nyújtottak be indítványt - most is bent van a Ház előtt -, hogy ezt a rendszert borítsuk fel. Én úgy gondolom, hogy akkor ott volt az ideje, az előző indítványnál a másik lába volt hiányos, áfabevételekből szerettek volna kiegészítést, úgy gondolom, hogy azt nem lehetett akkor támogatni. (Dr. Kontrát Károly: Most is itt van az ideje!)
Most pedig meg fogjuk vitatni, lehet, hogy a holnapi napon, a bizottsági ülésen az önök előterjesztését. Én igyekszem pontosan fogalmazni, mindig el szoktam mondani, hogy igen, a 262 milliárd forint többletnek a jelentős részét közalkalmazotti bérek kifizetésére kell az önkormányzatoknak fordítani. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ezért előfordul, hogy az önkormányzatok egy részében a helyzet nem javult, csak változatlan maradt.
Köszönöm figyelmüket. (Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť