BOLDVAI LÁSZLÓ

Full text search

BOLDVAI LÁSZLÓ
BOLDVAI LÁSZLÓ, a számvevőszéki bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A számvevőszéki bizottság tegnapi ülésén a T/3918. számú törvényjavaslatot többségi véleménnyel általános vitára alkalmasnak tartotta.
Azt gondolom, a miniszter úr által elmondott expozéból is kiderül, hogy igazából ennek a törvényjavaslatnak az indokoltsága nem a 2003-as költségvetési törvényből vezethető le, hanem igazából a kormányprogramból. Ha tömören, röviden szeretném összefoglalni a bizottsági vitát, akkor azt tudom mondani, hogy a többségi véleményt képviselők a hatékonyságot, a takarékosságot, illetve a párhuzamosság megszüntetését támogatták. Gyakorlatilag maga a törvényjavaslat annak a leírását tartalmazza, hogy tartalmi változás nélkül a rendszerben - az Államháztartási Hivatal, illetve a Magyar Államkincstár rendszerében - szervezeti változás jön létre. A most különálló szervezeteket egy rendszerként fogja működtetni a magyar közigazgatás.
Azt hiszem, üdvözlendő - ez is megfogalmazódott a többségi véleményt képviselők részéről -, hogy az újonnan létrejövő hivatal vezetőjét az APEH elnökéhez hasonló módú kinevezési gyakorlat fogja kiválasztani, illetve ami megfogalmazódott és konkrétumként is a bizottsági vitában támogatást kapott - a miniszter úr erre az expozéban szintén kitért -, hogy nyomon követhető az ingatlanvagyon hasznosításából, illetve a racionalizálásából kimutatható megtakarítás, illetve nyomon követhető a számítógépes rendszer közös üzemeltetéséből keletkező megtakarítás is.
Mindezeket összefoglalva a bizottság többségi véleménnyel támogatta a törvényjavaslatot.
Köszönöm. (Taps.)
(14.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť