DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szintén a pénzügyminiszter úr érvelésének az egyik pontjával érdemes először kezdeni, hiszen új törvényalkotási elv készül Magyarországon, elballag a pénzügyminiszter egy szomszédos vagy európai ország pénzügyminiszteréhez, és megkérdezi, hogy mit szól majd ahhoz a törvénytervezethez, amit majd ebben az évben, tehát rá egy fél évre be fog nyújtani a Házban, és ha az egyetértését megkapja, az egy kiváló végső érv arra, hogy miért kell Magyarországon is bevezetni egy egyébként történelmében, gazdaságában, pénzügyi oldalról egészen más logikájú országnak a pénzügypolitikáját. (Keller László: Nem is ezt mondta.) Kétlem, hogy a francia pénzügyminiszter ismeri egyáltalán a magyar gazdálkodás folyamatait. Biztos, hogy ismeri az államtitkár úr munkáját is, majd elmondhatja Keller úr, hogy hogyan illeszkedik a francia közpénzügyi védelmi államtitkár munkájához, de most nem ez a téma, tehát javaslom, majd kérjen szót.
Igazából meggyőződésem szerint az egész folyamatot abból a szempontból kell górcső alá venni, hogy az európai uniós pénzbefogadás és lebonyolítás tekintetében ez segíti a folyamatokat vagy közömbös, vagy gyengíti. Márpedig ebből a szempontból egyértelművé tehető, hogy semmilyen ilyen érv el sem hangzott az átalakítás kapcsán, hogy ezáltal Magyarországnak az a bizonyos leendő százszázalékos támogatási lehetősége, amit kialkudtak, valóban egy hatékony lebonyolító rendszert fog megjeleníteni. Márpedig tudjuk, hogy egyébként ott nemhogy megtakarítás, hanem további intézményfelépítésre lenne szükség, és valóban a funkciók szétválasztása egy alapvető európai uniós pénzbonyolítási elv, egyébként Magyarországon is, azt hiszem, ez a helyes irány, ezért született meg a polgári kormány korábbi döntése.
Tehát a kérdés a következő, államtitkár úr: mennyiben és hogyan fogja javítani azt a pénzbefogadási hatékonyságot és lebonyolítást, amelyet egyébként az európai források befogadása érdekében szeretnénk mindannyian itt a magyar parlamentben?
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť