TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Fölteszem még egyszer a kérdést - miniszter úr elment -, államtitkár úr, ismeri-e az Európai Bizottság éves jelentését Magyarországról, a 2002-est, tehát hogy tetszett-e olvasni. Ezek szerint nem. Akkor viszont nekem is meg kell ismételnem azt, amit mondtam. “Mindez része az államháztartás általános reformjának, melynek az a célja, hogy elválassza a szabályozási és készpénz-átutalási feladatokat egymástól, és hogy átláthatóbbá tegye a magyar államháztartás rendszerét.” A 2001. évi döntést, az előző kormány döntését így értékelte az Európai Unió. Ön szerint a 2003-as éves jelentésben majd erről a kérdésről mi fog szerepelni? Ha az a reformlépés, akkor ez most micsoda? (Keller László: Reform plusz!) Tehát ez lenne továbbra is az egyik kérdésem.
A másik: választ várok arra, hogy miért nem bízik a Magyar Államkincstár Részvénytársaság dolgozóiban, szervezetében, felkészültségében a pénzügyminiszter úr, a Pénzügyminisztérium. 2001-ben a Kincstár 11 ezer darab pályázatot vizsgált meg, ez 114 milliárd forintot jelentett az államháztartás számára. Mindezt összesen 152 fővel végezte az országban. Tehát a másik alapkérdés az, miért nem támogatják azt, hogy a Magyar Államkincstár Részvénytársaság önálló szervezetként legyen az európai uniós pénzek fogadásának a központja, centruma, irányítója. Miért nem merik rábízni a saját maguk által felügyelt szervezetre? Erre tessenek választ adni, mert a pénzügyi rendszer szereplői ezekre a kérdésekre kérik a választ.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť