DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Miről is vitatkoztunk? Tóth András megkérdőjelezte, hogy talán olyan dologról vitatkozunk, amiről nem kellene. Érdemes ilyenkor segítségül hívni azt a javaslatot, amit letett elénk a tisztelt kormány, és annak a címét elolvasni, ami nem más, mint az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény, illetve a hozzá kapcsolódó törvények módosítása.
Mi azt bátorkodjuk mondani, hogy amennyiben szükséges - mi magunk is úgy érezzük, hogy szükséges - ezt a törvényt módosítani, akkor több ponton és több szempont szerint szükséges ez, mint ahogy jeleztük. Egyik fontos része az európai harmonizációs feladat, de ehhez szorosan kapcsolódik, véleményünk szerint, ettől elválaszthatatlan a nemzeti információvédelmi rendszer kialakítása is. Valóban egyetértés mutatkozik abban közöttünk, hogy a Nemzeti Biztonsági Felügyelet legyen ennek a gazdája, a nemzetinek is - remélem, a kormányon belül is van ebben egyetértés.
Abban nem teljesen vagyok biztos, mert még nem volt lehetőségem elmondani a felszólalásomat, bár már Wiener György és Tóth András is vitatkozott vele, hogy a négy szint ilyetén való átvétele megfelelő és jó, ebben nem vagyok teljesen biztos.
Fontos megemlíteni, hogy az önök jogalkotási programjában szerepel ez a törvény, és mind a két fajta módosítása szerepel. Egy év alatt lett volna erre lehetőség, hogy megcsinálják. Önök a kormányzati munkájukért felelnek, függetlenül attól, hogy mi történt ez előtt. Tehát önök ezért felelnek, nem tudják letolni.
(15.50)
Természetesen, az sem igaz, amit az államtitkár úr mondott, mert 2000 decemberében kezdeményeztem én magam személyesen ennek a törvénynek a módosítását.
A hátralévő időszakban, a hátralévő alig több mint egy évben a polgári nemzetbiztonsági szolgálatnál elvégeztük azokat a feladatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy törvény benyújtható legyen. Természetesen kormánydöntésre van szükség a vitatott kérdésekben a Belügyminisztérium és a nemzetbiztonsági terület között.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť