DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A felszólalásomat megelőzően, úgy látszik, érdemes arról néhány szót váltanunk, miért szükséges együtt rendezni a nemzeti védett információkat és az európai uniós információkat.
Ennek a törvénynek az elfogadását követően olyan helyzetben leszünk, hogy a NATO minősített információknak van egy megfelelő védelmi rendszere, ezt a NATO alakította ki, és az európai uniós információknak van egy megfelelő védelmi rendszere, mert azt az Európai Unió átvette a NATO-tól, és ezzel párhuzamosan a nemzeti információknak nincs egy megfelelően kialakított védelme, mert ennek megfelelőt mi még nem készítettünk el. Ezeket az információkat azonos módon kell kezelni.
Az tehát minimális elvárás, hogy a nemzeti információk is részesüljenek olyan védelemben, mint a szövetségesektől átvett információk. Tarthatatlan állapot, hogy önök azt mondják, hogy kizárólag a NATO és az EU elvárásainak felelünk meg, a magyar nemzeti érdekeknek pedig nem felelünk meg. Ennek is meg kell felelni, éspedig a feladat arról szól, hogy ennek a kettőnek együtt és harmonizáltan kell megfelelnünk. Tehát ugyanolyan védelmet, ugyanolyan struktúrájú, ugyanolyan elvű, ugyanolyan technikájú, ugyanolyan hatósági intézményrendszerrel ellátott védelmet kell adni a nemzeti információknak is.
Ebben a pillanatban ezt a két feladatot egyszerre és azonosan kell megoldani, ezért bátorkodtunk ennek a törvényjavaslatnak a vitájában ezt felvetni. Ezért tisztelettel kérem, hogy méltányolja ezt a felvetésünket, és legyen abban a segítségünkre, hogy ez egyszerre megvalósulhasson. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť