DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az zajlik a vitának a hátterében, hogy hova tartozzon a feladat, illetve milyen szemléletű legyen az információk védelme: egy régebbi, amit hivatalból a Belügyminisztérium csinált, vagy annyiból újfajta, hogy a NATO-csatlakozásunk révén nemzetközi sztenderdek alapján történjen.
Tehát amikor ön azt mondja, hogy a rendészeti bizottságban támogatták a fideszes képviselők, akkor megítélésem szerint helyesen tették akkor, ha a rendvédelmi szempontok alapján úgy gondolták, hogy ez elegendő, mert oda nem tartozik feladat. A vita a honvédelmi bizottságban és a nemzetbiztonsági bizottságban alakult ki, pontosan azért, mert itt van a vita gyökere, hogy hova kerüljön, milyen legyen ennek az egésznek a rendszere.
Ön változatlanul azt mondja, hogy nem idetartozó kérdéseket vetünk fel. Én meg tudom erősíteni, és igyekeztem a felszólalásomban arra érveket adni, hogy miért együttesen kell kezelni egy problémát. Tehát nem lehet azt mondani, hogy van egy problémának két fontos eleme, és jelenleg csak az egyiket oldom meg; önök is tudják, hogy meg kell oldani mind a kettőt, ezt elismerte az előterjesztő, a nemzetbiztonsági iroda munkatársa, amikor azt mondta, hogy a kormány úgy döntött, hogy még ebben az évben el kell végezni ezt a feladatot. Tehát elismerték ennek a feladatnak a fontosságát, csak én azt próbáltam mondani, hogy ezt ezzel együtt kell elvégezni.
Végezetül, bizonyára félreértett valamit; azt a levelet, amit nyilván önnek mint az iroda vezetőjének a közreműködő segítségével kaptam meg, nem felolvastam, hanem az akkori álláspontot próbáltam ismertetni, és rögzíteni egy állapotot, mint amikor rögzítettük, és arra próbáltam utalni, hogy ettől nem történt (Az elnök jelzi az idő leteltét.) elmozdulás a jelenlegi pillanatban sem, és ha önök egy éve kormányoznak, igenis volt lehetőségük arra, hogy ezen változtassanak.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť