TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Röviden reflektálandó Demeter képviselőtársam véleményére, a támogatás kérdéséről.
Szeretném azért elmondani, megint csak a jegyzőkönyvi hűség kedvéért, hogy abban a bizottságban, a rendészeti bizottságban, amely egyébként ezzel a kérdéssel valamilyen köszönő viszonyban van, érdekes módon teljesen egyhangú volt a támogatása a törvényjavaslatnak. Valószínűleg valami kommunikációs zavar lehet ott önöknél, mert ezek szerint nem adták át a feladatot a rendészeti bizottságnak, hogy ott is le kell szavazni vagy megpróbálni leszavazni. Most tehát legalábbis kettős álláspont van a Fidesz berkeiben, ami az önök problémája természetesen, csak ennek a törvényjavaslatnak az egyik bizottságban teljes támogatása van, a másikban pedig teljes elutasítása van. Elég nagy ez a távolság ahhoz, hogy kezelhető legyen; de mondom, ez az önök problémája.
A másik: képviselő úr, ön körülbelül 10-12 percet beszélt a törvényjavaslattal kapcsolatban, 8 perc elteltével tért rá a törvényjavaslat eredeti kérdéseire, tehát 8 percig másról beszélt, majd ezt követően is áttért olyan kérdésekre, amelyek, továbbra is azt mondom, nem tárgyai ennek a benyújtott javaslatnak. Én azt gondolom, hogy ön azzal, hogy most elővett egy 2000 decemberében ön által írt levelet, és azt itt az Országgyűlésben felolvasta, egyet bizonyított: hogy az önök időszakában ezt a kérdést nem tudták megoldani. Ez masszív tény, nincs vele gond, csak vegyék tudomásul. Mi meg fogjuk oldani, azt is jelzem, természetesen ennek az egy évnek nem ez volt a központi kérdése; egy kérdést tűztünk magunk elé, szétbontva a problémát, egyrészt azt, hogy a jogharmonizációs feladatot elvégezzük, másrészt valóban egy időálló, olyan törvényjavaslat kerüljön kidolgozásra, amely a szakmai kritika próbáját kiállja. Ezzel fogunk jelentkezni; addig, kérem, erről vitatkozzunk, és kérem, fogadjuk el.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť