PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem akartam én hozzászólni, de most mégiscsak ihletet kaptam Arató képviselőtársamtól. Több társam is említette és talán a legnagyobb hangsúlyt a kétszintű érettségire tette itt a vitában. Én is úgy gondolom, hogy ennek a lényegét kellene itt megfogni, és ennek a lényege az volna, hogy azért nem támogatjuk mi a Magyar Demokrata Fórum részéről, mert bizonytalanságokat tapasztalunk, méghozzá elsősorban - megint csak hangsúlyozni szeretném - a vidéki kisiskolák létszámát figyelembe véve. Amikor a felkészítés során egy-egy tantárgyból négy-öt gyerek jelentkezik érettségire, akkor mit tesz az iskola? - kérdem én. Hova fog fordulni? Mert az, hogy vendégtanárt hív majd valahonnan 30-40 kilométerről, igencsak nehezen fog menni. Azt hiszem, hogy kevés iskola tudja ezt megfinanszírozni.
A másik aggályunk az, ami információ eljutott hozzánk, hogy alapjában véve jelen pillanatban az érettségi követelményrendszere tantárgyakhoz kötődik, maga a vizsgahelyzet. Olyan információ jutott el hozzám is többek közt, hogy mindez csak egy átmeneti időszakra vonatkozik; valószínűnek tartjuk, hogy két-három év múlva műveltségi területekből fognak vizsgázni, és visszajön az egyszintű érettségi.
Tehát elhamarkodott lépésnek tartjuk mi most ezt a kétszintű érettségit, nem beszélve arról, hogy az egyetemek - többen hangoztatták már - nem veszik jó néven, hogy jelen pillanatban azt mondják, hogy majd az érettségi belépőt jelent az egyetemre.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť