DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésében számos dolgot sikerült összekeverni, egy sor csúsztatással együtt. A rend kedvéért szeretném ezért elmondani, mi az, ami valójában elhangzott, és mi történt.
2002-ben a kormány 800 millió forinttal emelte meg az árvízvédelmi célokat szolgáló fejlesztési forrásokat. Miért kellett ezt tennünk? Azért, tisztelt képviselő úr, mert csináltak egy kétéves költségvetést, a kétéves költségvetés első évében felhasználták gyakorlatilag a teljes második évi lehetőséget. Ezáltal valójában nem maradt pénz 2002-re arra, hogy azok az árvízvédelmi berendezések megépüljenek, amelyek szükségesek a minimális árvízvédelemhez. Ezért tehát meg kellett emelnünk 2002-ben 800 millió forinttal ezt az összeget.
A 2003-as költségvetésben számoltunk 5,3 milliárdos kiadással a főművek fejlesztésére. Tekintettel arra, hogy látjuk: a belvíz- és árvízveszély igen jelentős, mert igen nagy mértékű csapadék volt az elmúlt hónapokban, különösképpen hó formájában, ebből következően a közelmúltban hozott döntéssel ezt az összeget megemeltük 7,7 milliárd forintra, és még további 500 millió forintot biztosítottunk közmunkákra. Így összesen 8,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez egyébként, megjegyzem, valamivel több mint 20 százalékkal nagyobb, mint amennyi az előző évben volt, tehát elég jelentős a növekedés, így, egészében véve, a pótlólagos döntéssel együtt.
A Vásárhelyi-terv ügyében mi egy olyan programot kívánunk megvalósítani, ami valóban előre megteremti a lehetőségét annak, hogy ne keletkezzenek súlyos károk az országban. Ennek az összege az első három évben, tehát 2004-2007 között (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) 51 milliárd forint, ezzel megindulnak a munkák; az előkészületi munkálatokra pedig biztosítottunk 1 milliárd forintot.
Továbbfolytatom majd, ha a képviselő úr válaszol, mert lenne még mondanivalóm.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť