DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úrnak arra a címben feltett töprengő kérdésére, hogy jövőbe látás vagy amnézia forog-e fenn, úgy látom, azt kell válaszolnom, hogy amnézia. Ön ugyanis kevesebb mint egy hete, először az Oktatási Minisztérium épülete előtt, majd az Oktatási Minisztérium épületében, a miniszter meghívására, a miniszter irodájában e témában nemcsak kérdéseket tett fel, hanem információim szerint tájékozódott és válaszokat is kapott.
(15.40)
Így nyilván ezt elfeledve kellett hogy feltegye most ismét - kevesebb, mint egy hét eltelte után - a tisztelt Ház nyilvánossága előtt is ezt a kérdést. Így aztán szívesen elmondom ismételten azt, ami ott elhangzott: az oktatási tárca álláspontja szerint a jelzett eljárás törvényes volt. A pályázat kiírására ugyanis csak a finanszírozás megteremtésének garanciája, vagyis Magyarország költségvetésének elfogadása után, a december 23-a utáni időpontban volt törvényes mód és lehetőség - ez meg is történt. A most kötendő szerződés átmeneti időszakra, vagyis tíz hónapra szól, annak érdekében, hogy minden szolgáltató cégnek legyen elég ideje a felkészülésre. A több évre szóló szerződést, a közbeszerzési pályázatot áprilisra írja ki az Oktatási Minisztérium.
A független közbeszerzési döntőbizottság 2003. március 11-ére tűzte ki a mondott téma tárgyalását, ezen tárgyalás lefolytatását követően a jogvita eldöntése a közbeszerzési döntőbizottság feladata, és nem másé, különösen nem a politikáé. Ahogy ezt a jelenlegi kérdésében a képviselő úr is feltételes módban mondta, hogy március 1-jétől megszűnhetett volna a szolgáltatás, helyes volt, hogy feltételes módban tetszett mondani, hiszen nem lett tényszerű, tudniillik nem szűnt meg, jelen pillanatban is ennek az összes előnyeit tanárok, diákok, a Sulinet összes használója élvezheti. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť