BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Megfogadva intelmeit, dr. Dávid Gyula képviselő úr hozzászólására szeretnék reagálni, előrebocsátom, hogy döntően támogató jelleggel, mert én is azt gondolom, hogy a fogyasztók érdekvédelme, a fogyasztóvédelem különösen ilyen jelentős áremelkedések után nagyon fontos, és a törvénynek mindenképpen nagyon komoly passzusokkal kell rögzíteni azt, hogy a fogyasztó egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben mit tehet. Ugyanis egy dolog biztos - ezt a törvény előterjesztői sem mondták soha -, önmagában a piacnyitás nem fog változtatni azon a helyzeten, amelyben most vannak, nem várható az, hogy Magyarországon ne az a helyzet alakulna, fejlődne tovább, hogy gyakorlatilag nagy multinacionális cégek kerülnek szembe időnként a háztartási vagy vállalkozási fogyasztókkal.
Ami szerintem nem megoldott a törvényben, például az a sokszor talán jogosnak vélhető lakossági igény, amely szerint nagyon sokszor úgy érzik, hogy a gáz minősége messze nem folyamatosan jó. Messze nem folyamatosan jó a földgáz fűtőértéke, és gyakorlatilag nincsen lehetősége a háztartási fogyasztóknak ellenőrizni és a számlában korrekciót kérni ez ügyben. Azt hiszem, hogy mindenképpen célszerű lenne a törvényben ilyen módosító javaslatot megfogalmazni. Mi megtettük, remélem, képviselő úr talán tud majd ehhez csatlakozni, vagy ha nem tetszik a miénk, akkor annál jobbat benyújtani, amihez mi tudunk támogatást adni.
Hasonlóan fontos dolognak tartom, és ezzel egyet tudunk érteni, a gázkészülékek felülvizsgálatával kapcsolatos gondolatait. Én is úgy érzem, hogy hiba volt korábban megszüntetni az ötéves határt. Sajnos, a közelmúlt tapasztalatai ezt igazolták is, és semmiképp nem lehet egyenértékűnek tekinteni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mondjuk, a kéményseprő-szolgáltatás rendszeres felülvizsgálatával, hiszen egészen másról van szó. Tudjuk támogatni képviselő urat ebbéli módosító javaslatában.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť