DR. CZINEGE IMRE

Full text search

DR. CZINEGE IMRE
DR. CZINEGE IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Meglepetést fogok okozni: én is Csáky Andrással kezdem. De én megköszönöm, mert Csáky András első mondatával megdicsérte az osztályomat, mert azt mondta, hogy az emlődaganatos gyógyításában és a vastagbél-daganatos betegségek gyógyításában is szép eredményt érünk el. Három patológus ül itt. Azt hiszem, hogy egy sebésznek annál nagyobb dicséret, mint egy patológus dicsérete, nem lehet. Abban viszont egyetértek vele, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy magam is szükségesnek tartom a vastagbél-daganatos betegek korai szűrését, mert tapasztalom, hogy nagyon sok vastagbél-daganatos beteg van.
Azonban az igazságot szeretném a tévényilvánosság előtt – ha egyáltalán van televízió – bejelenteni, hogy Nagykőrösön és környékén, igaz, Szolnokról, de mozgó emlőszűrő vizsgálatok vannak, és mi, ha nem is berendelés folytán, de folytatunk szűrővizsgálatot. Abban mindketten egyetértünk, hogy a szűrővizsgálatok jelentősége óriási.
Szeretném azért felhívni a figyelmet egy-két dologra, mert bár én abban a kitüntetésben részesültem, hogy csak tíz hónapja vagyok képviselő, de azért emlékszem néhány dologra. Emlékszem arra, hogy egy beindított tüdőszűrő program műszerezettségét nem a baloldali kormány állította le. Emlékszem arra a kétéves vagy másfél éves harcra, amit Mikola miniszter úrral a sebésztársaság vívott, nevezetesen, hogy folyamatosan próbálta bebizonyítani, hogy nem elegendő az a pénz, ami a manuális szakmák ellátására kell. Mikola miniszter úrnak erre egy válasza volt: széttárta a kezét, és azt mondta, hogy ez a kétéves költségvetés következménye. Odáig eljutottunk, hogy Győrben szerveztük egy fórumot, amin az összes manuális szak részt vett, és akkor is csak ez volt.
Tehát azt mondom, hogy az az emelkedett pillanat, ami akkor jön el, amikor mindenki azt mondja, hogy ez szükséges. Bár én szomorú vagyok, hogy kevesen vagyunk, mégis azt mondom, az az igazság érvényesül, hogy a résztvevők száma és a résztvevők érdeklődési köre fordított arányban áll egymással, tehát kevesen vagyunk, de nagyon érdekel bennünket a téma.
Egy kicsit megkeserített, amit Csáky András képviselő úr mondott, azonban az utolsó mondatom köszönet, mert az ő hozzászólásából vita kezdődött, és ez a vita, ha jó irányba fordul, akkor mindnyájunk és az egészségügy érdekét szolgálja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť