DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Őszintén szólva sajnálom, hogy Csáky képviselő úr meglehetősen disszonáns hangvételű hozzászólást tett. Természetesen joga van a véleményéhez, de el kell mondanom, hogy több, a valóságnak nem megfelelő állítást tett.
Egyrészt az előző kormány népegészségügyi programját senki nem állította le, mert az jószerével el sem indult, a retorika és az emlőszűrés kivételével. Egyébként többször is hangsúlyoztuk, hogy a célokban és számos ponton kontinuitást vállalunk - ez számos alkalommal elhangzott. Úgyhogy én őszintén sajnálom, hogy ezt a képviselő úr nem érzékelte.
Az emlőszűrést sem állítottuk le, egyszerűen arról van szó, hogy Baranya megyében, Tolna megyében, Győr-Sopron megyében, Csorna környékén, Budapest egyes kerületeiben - és valószínűleg Cegléden is ez a helyzet, erről most nincs adatom - egyszerűen elfogytak a behívandó hölgyek; az átszűrtség elért egy olyan szintet - kétévenként kerül sor a szűrővizsgálatra -, hogy most nem kell behívni a hölgyeket. Egyébként azoknak az újbóli megszólítása, akik az első behívásra nem mentek el, most történik meg.
A debreceni népegészségügyi iskolával tisztáztuk azokat a vitákat, félreértéseket, amelyekre az ön kezében lévő dokumentum utal, és természetesen a programba beépítjük a javaslatokat.
Az önök programjának sajnálatos módon csak egy virtuális költségvetése volt. Nem találtuk ezt meg a kétéves költségvetésben, hiába beszélt az előző miniszter annyiszor erről, és az idő rövid ahhoz, hogy felsoroljam, hányféle forrása van ennek a programnak - ez elhangzott az expozéban.
Végezetül tájékoztatom önt arról, hogy több mint egy hónapja kinevezett országos tiszti főorvos van. Arra kérem, képviselő úr, hogy mielőtt állít valamit, tájékozódjon!
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť