DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársam megkérdezte, megértettük-e, hogy miről szól ez a program. Én azt gondolom, a mai napon arról fogunk vitatkozni, hogy milyen célt ér ez a program, de azt, hogy ilyen programra szükség van, talán nem vitatjuk egyik oldalon sem, és hogy a végső cél az ember.
Azért néhány dolgot hadd mondjak önnek, képviselő asszony. Amikor azt mondja, hogy nem értettük meg, itt az egyéni motiváción van a hangsúly. Ha végigolvassa a programot - majd a beszédben megpróbálok rávilágítani, hogy a hosszúság nem mindig előny egy adott anyagnál -, akkor meglátja ön is, hogy nem feltétlenül erről szól ez a program, kevésbé hívja fel az egyén figyelmét arra, hogy ő legyen motivált. Hogy néhány dolgot mondjak önnek, nem is tudja megtenni, hogy motivált legyen. Például egy képviselő nehezen lesz a parlamentben motivált gerinc-, derék- és nyakfájdalmak és -bántalmak esetén, mert kevésbé adódik lehetőség arra az ülésezési rend szerint, hogy mozogjon. Csak felhívom a figyelmét arra, hogy ennél a hetenkénti ülésezési rendnél valami kis mozgás és egyéb szükségeltetne a képviselőknek - nincs motiváció. Nekem lenne motivációm arra, hogy ezt tegyem, de nincs rá idő, lehetőség. De három helyet hadd mondjak önnek: iskola, munkahely, közétkeztetés.
Tessék már mondani, milyen motivációja lehet a gyereknek? Tudja, mi? Ugrál a padban, ezért megbüntetik, mert mozogni szeretne. Van motivációja, csak nem tudja megtenni. Munkahely: van motivációja a dolgozónak, hogy nem szeretne olyan, egészségre káros körülmények között dolgozni, mint ahogy kénytelen. Pénzt szeretne keresni, a családot szeretné eltartani. Milyen motivációja van? Semmi. Dolgozik és pénzt keres. És a harmadik, ami a legfontosabb: a közétkeztetés. Tessék megmondani nekem: állítólag egészséges táplálékhoz jutunk az elmúlt két-három évtizedben, azok, akik közétkeztetésben veszünk részt. A betegségek nagy részéhez a táplálékon keresztül jutunk hozzá - idézőjelbe téve természetesen. Tessék mondani, milyen motivációja lehet az embernek, hogy ne ott egyen, ahol éppen kap? Én azt gondolom, hogy ha a programot átnézzük és értelmezzük, akkor bizony nem az egyéni motiváció, hanem ezen problémáknak a megoldása vezet el oda, hogy bizony az egészségi állapotunkon tudjunk javítani, és ez a három hely is, azt gondolom, mutatja: nem elégséges az egyéni motiváció - mást is motiválni kell, hogy javuljanak az egészségi állapotok.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť