DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Gógl Árpád képviselőtársam rendkívül gondolatgazdag felszólalása részben válasz volt Pap képviselőtársam felvetésének egy részére is. Azt gondolom, a képviselő urat nemcsak szakmai érdeklődése, hanem rengeteg megszerzett tapasztalata is indította arra, hogy részben önnek is válaszul mondja el, milyen szoros összefüggés van az egyének, a közösségek, a társadalom, a civil szervezetek között azért, hogy az egészségünkben lényeges javulást érjünk el. S ha közöttünk meglesz abban a konszenzus, hogy ennek az erősítése és előmozdítása érdekében mindent megtegyünk, akkor nem aszerint alakul majd a véleményünk, hogy a patkó melyik részében ülünk.
Mindazonáltal szeretném elmondani, hogy a Johan Béla népegészségügyi programnak a korlátaival is tisztában kell lennünk. Nem adhat ez a program választ a társadalomban létező, mégoly súlyos, rendkívül összetett és az életünk számtalan szegmensét érintő problémákra. Ezért azt gondolom, hogy a hatékony és előremutató cselekvés érdekében is tudnunk kell, hol vannak ennek a programnak a korlátai, miközben ennek eredményeként azt is látni fogjuk, hogy az itt keletkezett megoldási javaslatok generálni fogják a társadalom más szegleteiben is ezeknek a problémáknak az értelmezését és a megoldásra való hajlandóságot, akár a csatornázásról beszélünk az egészséges ivóvízhez való programra, akár pedig a szegények társadalmi, szociális, kulturális problémáinak a megoldására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť