PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársam! Tisztelt Országgyűlés! Elég nehéz helyzetben vagyok, bevallom őszintén… (Arnóth Sándor: Ez igaz! Ez így van!) Nem a kérdés miatt vagyok nehéz helyzetben, hanem mert azt gondolom, amikor a képviselő úr a kérdését összeállította, nem is gondolta komolyan, hogy itt bármiféle választ kapjon a feltett kérdésére, hiszen a képviselő úr nagyon jól tudja (Dr. Kovács Zoltán: Nem szocialista képviselő!), hogy a Belügyminisztériumban 532-féle ügykörrel foglalkozunk, ezen belül több mint 165 ezer olyan iktatott ügy van, amelyben nyomozás vagy egyéb eljárás van folyamatban. (Arnóth Sándor: Az nem ügy?) Ha ehhez még hozzáteszem azt, ami a rendőrségnél, határőrségnél vagy a bevándorlási hivatalnál van, akkor ez sokkal több.
Azt gondolom, amikor a képviselő úr a kérdését összeállította, akkor arra gondolt, jól titokban tartja, hogy miről fog itt ma itt szólni, nem osztja meg velünk ezt a kérdését előre, hátha én majd itt fejből a 165 ezer ügyből ki fogom tudni találni, és pontosan tudok válaszolni az ön kérdésére. Tisztelt Képviselő Úr! Ha ön ebben az ügyben valóban kíváncsi a válaszra, akkor kérem, ezt írásban tegye meg, hogy utána tudjunk nézni.
Egyébként meg a kérdésével kapcsolatban: szeretném visszautasítani, amit ön mondott, hogy indokolatlan és túlbuzgó a rendőrség intézkedése, és visszautasítom azt, hogy bármiféle megfélemlítési szándékkal teszi a munkáját a rendőrség. Mondom ezt azért, mert az ön választókörzetében, illetve Kisbéren is történt már ilyen eset, amikor egy olyan kiadvány került terjesztésre, amely nem volt bejelentve. (Demeter Ervin: Ezt az ügyet ismered, csak máshogy?) Amikor a kiadvánnyal írt cikkel kapcsolatban az egyik képviselő becsületsértés miatt feljelentést tett, akkor derült ki, hogy a kiadvány nem engedélyezett kiadvány, és akkor derült ki az is, hogy nem lehet tudni, hogy pontosan kik írják a cikket, és ki a szerkesztője a lapnak. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť