ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a New York-i székhelyű, Budapesten működő angol oktatási nyelvű Közép-európai Egyetem magyar, nem állami egyetemként történő elismeréséről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/10139. számon, a módosító javaslatokról történő határozathozatal során megváltozott című egységes javaslatot pedig T/10139/13. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, először záróvitára kerül sor.
Indítványozom, hogy az alkotmányügyi bizottság T/10139/15. számú ajánlásában szereplő két indítványt összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki javaslatommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kell félniük szavazni, hiszen egy összevonásról volt mindösszesen szó.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az összevont tárgyalásra tett indítványomat elfogadta.
Megnyitom tehát a záróvitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.
Tisztelt Képviselőtársaim! Feltételezem, hogy miniszter úr nem kíván szólni. (Dr. Magyar Bálint nemet int.)
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1. és 2. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatokat 190 igen, 151 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodással elfogadta.
Most a zárószavazás következik, tisztelt képviselőtársaim. Felhívom figyelmüket, hogy az előterjesztés címe az előző döntéshozatal során ismét megváltozott, az egységes javaslat címe a következő: “A Közép-európai Egyetem állami elismeréséről”. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e tehát a T/10139. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított címe és rendelkezései szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 189 igen, 151 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő kérte, hogy kerüljön sor az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetésére. A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés felkérésére az Országgyűlés elnöke ezt kérheti a köztársasági elnöktől. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Kérdezem tehát önöket, egyetértenek-e azzal, hogy a törvény sürgős kihirdetését az Országgyűlés elnöke kezdeményezze a köztársasági elnöknél. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 191 igen, 151 nem szavazat mellett, 2 tartózkodással úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kéri a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnök úrtól.
(13.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť