DR. NAGY SÁNDOR

Full text search

DR. NAGY SÁNDOR
DR. NAGY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Kovács Zoltán képviselő úr a törvénymódosítással kapcsolatban jó néhány féligazságot mondott el. Tény, hogy februárban beterjesztette a kormány. Tény, hogy vita volt még a koalíciós partnerek között is a szabályozás egyes elemeit illetően. De nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy vadonatúj, az általános vita során nem ismert és nem érintett tartalom jelent meg a módosító indítványban. A valóság az, hogy két fontos szabályozási pont közül az egyik, ami a regionális fejlesztési tanácsokra vonatkozik, nem kapta meg a kellő támogatást, de a kistérségi szabályozás megkapta a kellő támogatást, és az van a módosító javaslatban is, ami egyébként az eredeti törvénymódosításban beterjesztésre került. Ez a dolog egyik fele.
A másik fele viszont az, hogy éppenséggel okulva abból, hogy a többcélú kistérségi társulással kapcsolatos törvénnyel összefüggésben a köztársasági elnök úr normakontrollt kért, ha valaki elolvassa a módosító indítványt, láthatja, hogy egyfelől kikerült a módosításból minden közvetlen utalás, amely kormányrendeleti felhatalmazást adna a kistérségi lehatárolással és szabályozással kapcsolatban. Másfelől pedig a többcélú társulásokkal összefüggésben egy feltételes módban fogalmazott mondat azt mondja, hogy ha többcélú társulás jön létre, és a tagok úgy döntenek, akkor ez is elláthatja a területfejlesztési funkciókat.
Ez tehát jogi értelemben és tartalmilag is a Kovács Zoltán úr által elmondott aggályokat teljes mértékben megoldja. Semmiképpen nincs akadálya annak, hogy mindezt figyelembe véve az Országgyűlés pozitív döntést hozzon.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť