DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A jövedéki törvény augusztus elsején hatályba lépő rendelkezése előírja a vendéglátóhelyek számára a kötelező alkohol-nyilvántartási kötelezettséget, amely úgynevezett napi standolást jelent a vendéglátásban dolgozó vállalkozások számára. A mai napon a határozathozatalok körében döntöttünk arról, hogy a hatálybalépést mintegy elhalasztó vagy azt felfüggesztő rendelkezés részletes vitára alkalmas, sajnos azonban zárószavazásra nem kerülhetett sor, így, ha rendkívüli ülést nem tart a parlament, akkor az augusztus elsején hatályba lépő rendelkezéssel továbbra is számolni kell.
A kereskedők és vendéglátók országos érdekképviselete többször levelet váltott a Miniszterelnöki Hivatallal annak érdekében, hogy sérelmei orvoslásra kerüljenek, azonban sajnos érdemi válasz helyett sértéseket kaptak az érdekképviseleten keresztül az érintett vállalkozások. Nevezetesen, a rendelkezés alkalmazását azzal indokolja a Miniszterelnöki Hivatal, hogy az uniós csatlakozás nyomán számolni kell a kedvezőbb adószint miatt más tagállamokban vásárolt termékek magyarországi vendéglátóhelyeken történő, jövedéki adó megfizetése nélküli értékesítésével, magyarul: adómegkerüléssel vagy adócsalással vádolja vagy gyanúsítja a Miniszterelnöki Hivatal az érintett vállalkozókat. De nem hagy kétséget a fogalmazás vagy a szándék felől az a további érv sem, hogy a számla vagy a borkísérő okmány felmutatása önmagában nem elegendő, mert egy számla fedezetével több adózatlan tétel is eladható.
Államtitkár úr, örülök, hogy az ön tárcája kapta a miniszterelnöknek címzett kérdést. Nyilvánvalóan a pénzügyminiszternek lehetősége van arra, hogy a Miniszterelnöki Hivatal számára más ötleteket is adjon, ha ilyen gyanú felmerülne. De semmi nem indokolja azt, hogy egy vállalkozói réteget alávalóbbnak tekintsen a Miniszterelnöki Hivatal vagy a kormány az Unióban dolgozó társaiknál.
Köszönöm, és tisztelettel várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť