KÁLI SÁNDOR

Full text search

KÁLI SÁNDOR
KÁLI SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Ön által is ismert az a katasztrófa, amely órák alatt játszódott le Miskolcon és térségében. Néhány adattal igazolnom kell, hogy mi is történt. Öt településen - Miskolcon, Mályiban, Kistokajban, Nyékládházán és Emődön - 1832 ingatlan károsodott, és a nem végleges adatok alapján a kárérték 1 milliárd 114 millió forint. A károsultak egy része rendelkezik biztosítással - itt a kárérték 565 millió forint -, más része azonban nem, és itt a kárérték 485 millió forint. Egyéb formákban is jelentős kár keletkezett, például a térségben működő autókereskedések kára meghaladja a 60 millió forintot.
A legnagyobb károkat elszenvedett településeknél a legsúlyosabb problémának azt érzékelem, hogy a megye rendelkezésére álló vis maior keret véges, éppen ezért szükség van olyan segítségre, amely a vis maior alap bővítményét szolgálja. A miniszterelnök úr szinte azonnal a káresemény után látogatást tett a térségben, amit ezúton is szeretnék megköszönni, és ígéretet tett arra, hogy meg fogjuk találni a segítség módját, azt, hogy hogyan lehet a katasztrofális helyzetbe került embereken segíteni.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy honnan, mikortól, milyen eljárási rend szerint kerülhetnek újra biztonságos helyzetbe az emberek. S miután nemcsak a házak, hanem a termőföldek is súlyosan károsodtak, kérdezem, hogy milyen lépéseket tervez ezen károk enyhítésére a kormányzat.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť