DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Két témát, eléggé elválasztható témát - amit egy ügybe próbált összefűzni - említett. Az egyik Szanyi Tibor volt cégének a pályázati szereplése, a másik pedig ez a bizonyos kampányülés.
A Szanyi Tibor-féle céggel kapcsolatban a következőket szeretném mondani. Egyrészt ez egy szabályosan kiírt verseny volt. A versenyen a legjobb pályázat nyert. Lehetővé akartuk tenni Glattfelder Béla képviselő úrnak azt, hogy eredeti szándékának megfelelően meg tudja nézni ezeket a pályázatokat. Ő végül is nem élt ezzel a lehetőséggel. Ez a lehetőség ma is fennáll, meg lehet nézni a pályázatokat. Egyébként Szanyi Tibor 2000 óta nem ügyvezetője a cégnek, és 2002 óta pedig nem tulajdonosa, tehát én nem látok benne semmifajta erkölcsi kivetnivalót.
A másik dologgal kapcsolatban pedig, amit mondott, képviselő úr, hadd tegyek én is fel egy kérdést önnek: vajon járt-e ön egy fontos futballmérkőzés előtt a csapat öltözőjében? Vajon hallotta-e, hogy ott az edző mit mond a fontos futballmérkőzésre készülő csapatjátékosoknak? Nem jellemző ott… (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.) Ilyeneket például ott sem csinálnak, kedves uraim és hölgyeim, hogy beleszólnának abba a beszélgetésbe, amit egyébként lefolytatnak egymással a futballcsapat tagjai és az edző. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Tehát egy ilyen rendezvényre, ha valaki váratlanul bemegy, akkor bizony ez azzal a kockázattal jár, hogy szembesül azzal, hogy biztatja az edző a résztvevőket arra, hogy a legjobb teljesítményt érjék el.
Egyébként hadd mondjam, hogy azzal a mondatával annak, aki mondta - nem tudom, ki volt az -, teljes mértékben azonosulni tudok, hogy szobából nem lehet választást nyerni. Így van, képviselő úr, nem is lehet, és mi úgy gondoljuk, hogy az emberekkel való közvetlen kapcsolattartásból szeretnénk jól szerepelni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť