BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az előterjesztő figyelmébe szeretnék ajánlani még két nagyon fontos tételt, amely fontos az általános vita során is.
Az egyik az ingatlan-nyilvántartásba való vétel. Említettem, hogy a tervezet megvalósulása esetén az ország területének jelentős részére korlátozó bejegyzésekkel terhelt ingatlan alakulhatna ki, a gyepek, nádas, erdőművelési ágú földrészletek, kivett területek nagy része, a leendő Natura 2000 területei, ökológiai vagy zöldfolyosók.
A jelenlegi ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzés gyakorlatán változtatni kellene, ugyanis sokszor, sok alkalommal, nagy kiterjedésben az ingatlan tulajdonosai csak utólag, kifüggesztés útján szereznek erről tudomást... (Dr. Kis Zoltán: Megváltozott novemberben!) - ha ez megváltozik, akkor ennek örülök. (Dr. Kis Zoltán: Már novemberben megváltozott!) A jelenlegi gyakorlat az, hogy a kifüggesztés után szereznek róla tudomást, és ez a gazdálkodásukat is, valamint az ingatlan értékét is jelentős mértékben befolyásolja, csökkenti. A kiterjesztés ezt a kedvezőtlen állapotot tovább ronthatja.
A másik, amiért szeretnék szólni: sok szó esett az ökológiai vízmennyiségről, és azt hiszem, hogy Orosz Sándor tisztelt képviselőtársam megemlítette a vízkeret-gazdálkodás fogalmát is.
Tisztelettel jelentem, hogy a kettő között, e törvényi szabályozás és a vízkeret-szabályozás között nagyon nagy ellentét van, ellentétes sorrend van, épp e cél elérése érdekében módosítani kellene a vízkeret-gazdálkodás sorrendjét, amit a vízügyi szervezetek határoznak meg a Balatonnál is, a Velencei-tónál is, és ott utolsó helyen szerepelnek azok a vízkivételek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelyek érdekében ez a szabályozás például létrejön. Egyeztetni kellene a két európai szintű szabályozást.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť