BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Általános vitánál tényleg nem illik, és ezért szóltam közbe az egyik kormánypárti képviselő vezérszónoklatánál, mert személyeskedő és aprólékos megjegyzéseket tett, de mégis muszáj reagálnom, hiszen nagyon fontos kérdésről van szó, az általános vita keretei között is, ez a vízkeret-gazdálkodás, ahol például a Velencei-tónál az utolsó helyen szerepel az üdülési célú vízmennyiség biztosítása, megelőzi ezt az ipari, megelőzi ezt az ivadéknevelési, megelőzi ezt minden. Ugyanígy lehet a Balaton esetében is. Ezért fontos az, hogy az ökológiai vízgazdálkodásnak és ennek az európai uniós szintű szabályozásnak, a vízkeret-gazdálkodás szabályozásának összhangját úgy kellene biztosítani, hogy a természet- és környezetvédelem, a turizmus céljai megelőzzék az egyéb célú vízhasználatokat. Én ezért szóltam.
Az ingatlanbejegyzéseknél pedig én nem vagyok ennyire nyugodt, amikor azt látom, hogy mondjuk, Vas megyében mintegy 30 ezer hektár erdőterületre jelentette be igényét a természet- és környezetvédelem. Lehet, hogy igazuk van, mert az ott működő erdészek nem látják úgy el a feladatukat a természet- és környezetvédelmi törvénynek megfelelően, mint ahogy ők szeretnék. Ugyanígy hallani az ország más területeiről is az erdészeti, erdőgazdálkodási tevékenység csökkentését, visszaszorítását az erdő érdekében. Én csak azért szólok az államtitkár úrnak, azért jelzem, hogy nem attól függ, ki a kezelője, tulajdonosa, ki az, aki magáról azt mondja, hogy ő képviseli legjobban a természet- és környezetvédelmi érdekeket, mert a törvény előírásainak és a követelményeknek megfelelő gazdálkodást kell folytatni egy területen, nem biztos, hogy egy koncentrált tulajdonosi szemlélet, mindent maga alá való gyűrés a legcélravezetőbb, erre hívnám fel tisztelettel a figyelmét.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť