DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném felhívni a figyelmet egy alapvető szemléletbeli különbségre. Egyéb szakmai munkái alapján nagy tisztelettel vagyok Pap János képviselőtársam iránt, de a környezetvédelmi szabályozás területén vallott nézetei, úgy gondolom, alapvetően hibásak, és egyszerűen eredménytelenségre vezetne, ha azt a szemléletet próbálná a törvényhozás követni.
Egyszerűen nem lehet csak tiltással a környezet védelmének általános szabályait lerendezni. Ahogy nem lehet egy gyártási-termelési folyamat minőségét csak a végellenőrzéssel biztosítani, ugyanúgy nem lehet a környezet védelmét csak a folyamat elején a tiltással elrendezni. Úgy gondolom, csak az az álláspont helyes, ami az Orosz Sándor vezérszónokunk megfogalmazásában került kifejtésre, ami megfelelő normákat állít a környezet védelme érdekében, és egy olyan egyeztetési kényszerpályát jelöl ki, amibe igenis bekerül a gazdasági és közlekedési miniszter mint egyeztetésre kötelezett fél. Ne az legyen, hogy azt mérlegelje a gazdaság egy-egy szereplője, hogy mi éri meg neki jobban, várni három évet vagy pedig kifizetni a bírságot, hanem egy olyan pályára legyen terelve, ahol az a jól felfogott érdeke - és ez hosszú távú megoldást fog jelenteni -, hogy egy egyeztetés révén olyan megoldásra jusson, amit már a beruházási programja kezdetén tud, és annak során be tud normálisan tartani saját jószántából, mert ismeri a folyamatot, és egyetért azokkal a követelményekkel, amelyeket neki egy-egy ilyen nagyobb folyamatnál be kell tartania.
Tehát én az egyeztetésre való szorítást tartom alapvetőnek egy ilyen törvényi szabályozásban, önmagában a tiltás nem elegendő.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť