DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egyetértek Pap János képviselőtársammal abban, hogy valóban helyesebb, ha pontosabban definiáljuk a natúrparkot, de az, hogy a törvényjavaslatban utalás történik a nemzetközi gyakorlatra, azt hiszem, helyénvaló.
Nem akarom untatni a jelenlévőket a saját tapasztalásommal, de volt szerencsém Finnország karéliai részén egy olyan egyébként megközelíthetetlen védett mocsaras területen, nemzeti parkban, egy natúrparkban járni, ahol, egyetértve azzal, hogy végső soron ez egy területfejlesztés, ez egy ökoturizmus, de környezetbarát módon nem természetidegen anyagokkal, magyarul, cölöpöket, egy-egy pallót lerakva, kiépítve olyan fejlesztést hajtottak végre, ami abszolút nem bántotta az egyébként védett természeti környezetet, és mégis élvezhetővé, látogathatóvá tette azt. Tehát azt hiszem, hogy az, hogy a natúrpark fogalma bekerült a természetvédelmi törvénybe, mindenképpen előrelépés, és azzal egyetértek, hogy módosítóval ezt lehetne még pontosítani.
A gyorsforgalmi úthálózat ilyetén emlegetése pedig, azt hiszem, nagyobb körültekintést igényelne. Azt hiszem, hogy amikor a képviselő úr a saját területének az útfejlesztésére beadta a több milliárdos módosító javaslatait a költségvetés terhére, akkor is lehetett volna erre gondolni, hogy milyen környezeti hatásokkal jár, tehát egy pici konzekvenciát, hogy ha úthálózatot fejlesztünk, az az ország gazdasági fejlődésének érdeke, és hogy ebben zöld folyosók legyenek, az már a környezet érdeke.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť