DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. A további vita elkerülése érdekében ismételten fölhívom Pap János képviselő úr figyelmét, hogy ami most a törvénymódosításban a környezeti vizsgálat jogintézményeként megjelenik, az bővít. Nem azonos a hatásvizsgálattal. A környezeti hatásvizsgálatot továbbra is el kell végezni. Az megmarad, változatlanul. A hierarchia a következőképpen fog kinézni: egyes beruházásoknál környezeti hatásvizsgálat; tervek és programok elkészítésénél környezeti vizsgálat; koncepciók és jogszabályok előkészítésénél vizsgálati elemzés. Ez a hierarchia. Nem szűkül: bővül. Tehát további egy jogintézmény bekerül. De ha önt nem győzi meg az, ami le van írva, nem tudom, kivel kellene, hogy konzultáljon, mert mintha fal lenne kettőnk között, annyira nem hajlandó ezt elismerni.
Amikor az egyed fogalmát olyan vehemensen bírálja, akkor csak arra szeretném fölhívni a figyelmét, hogy bemutattam önnek - igaz, akkor nem olvastam föl azt az irányelvet, amely a '92/43. számot viseli -, mi az egyed, példány.
(12.20)
“Az az élő vagy elpusztult állat, illetve növény, továbbá annak bármely része, származéka, valamint minden egyéb olyan termék, amelyről kísérőokmány, csomagolás, jelölés, címke vagy bármely egyéb körülmény alapján megállapítható, hogy az érintett fajba tartozó állat, illetve növény része vagy származéka.” Ez nem azonos a tudományos megfogalmazással! Ez azért van, hogy a büntető jogszabályok alapján az ilyen védett növényből, állatból, fajból vagy egyedből készült termékek után is alkalmazhatók lehessenek a szankciók.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť