DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Azt gondolom, hogy egy dolgot nagyon határozottan rögzíteni kell: az erdész nem favágó, az erdész ugyanúgy természetvédő, mint a természetvédő, és - úgy tudom, jelen volt, és figyelhetett is - a vezérszónoklatomban éppen erre szerettem volna felhívni a figyelmet. Továbbra is vallom, hogy nem a gazda ellen, hanem a gazda közreműködésével lehet leginkább megvédeni a természetet.
Ugyanakkor a vízkeret-gazdálkodással kapcsolatosan: az életé az elsőbbség, éppen ezért módosítottuk valamikor a vízgazdálkodási törvényt, és lényegében az emberi ivóvíz, illetőleg az ott élő környezet számára fontos víz biztosítása jelenleg is a legfontosabb.
Hogy az idegenforgalom miért tud az ipar mögé kerülni: azt hiszem, nem fogok vitatkozni Balsay úrral, ha azt mondom, én is azzal értek egyet, hogy kerüljön előrébb. Ugyanakkor azt is látni kell, éppen a Velencei-tó kapcsán, hogy ott a környéken létező például ivadéknevelő - említette is ezt -, az egy vizes élőhely fenntartása, tehát ott nem az ivadéknevelést, hanem a mellette lévő, ugyancsak vizes élőhely fenntartását szolgálja ez a víz, ami egyébként nagyon helyesen megelőzi például az ipari vizeket.
Ami a legfontosabb, hogy ezek a vízgazdálkodási kérdések az EU-normáknak megfelelően csak közös megegyezéssel lesznek alakíthatók és módosíthatók, ehhez azonban olyan kultúrára lesz szükség, ami a megegyezést nem keveri össze azzal, hogy akkor jó egy megegyezés, amikor az én diktátumomnak megfelelően alakul a megegyezés; a másik érdekének a tiszteletben tartását és figyelembevételét is jelenti. Tehát lehet, hogy az az általános polémia, hogy ipar vagy idegenforgalom, ebben nekünk lehet igazunk, amikor az idegenforgalomról beszélünk, de lehet, hogy egy konkrét helyen éppen másként kell majd eldönteni. Na, ez meg éppen rájuk fog tartozni. Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť