DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Néhány dolgot szeretnék megjegyezni. Azt gondolom, a vezérszónoki beszéd arra való, hogy a frakció véleményét elmondja az ember, a reakció ideje pedig a kétperces. Orosz képviselő úrnak szeretném mondani, hogy az egyeztetés nem attól fog megvalósulni, hogy most egy törvénybe beemeljük, hogy három miniszter egyezkedik egy ökológiai folyosó, egy ökológiai hálózat kialakításánál, minden olyan jellegű törvénynél, országgyűlési határozatnál, ahol több tárcát érint, tárcaegyeztetés van, tehát az egyeztetés kialakul.
(12.10)
Azt gondolom, ettől nem szükséges, hogy törvényi garanciát tegyünk, illetve törvényben írjuk elő, hogy három miniszternek kell egyeztetnie.
Az pedig, hogy a tulajdonosi érdekek hol sérülnek és hol nem sérülnek, egy másik észrevétel volt. Én azt szeretném elmondani, hogy évek óta a tulajdonosi érdekek jelentősen sérülnek, mégsem tudunk mit tenni a természetvédelem terén, nevezetesen a vadgazdálkodásban. Tessék kimenni a határba, megnézni, hogy az őzek hol tartózkodnak ilyenkor, és mit csinálnak a vetésben! Vajon azokkal a tulajdonosi érdekekkel mi a helyzet? Tehát sokkal szélesebb körű és részletesebb szabályozásra lenne szükség; természetesen nem e törvény alá tartozik, csak mivel a tulajdonosi érdekek előjöttek, ezt hadd említsem meg.
Gusztos képviselő úr ugyan kiment, de egy dolgot hadd mondjak: nem fogom elmondani a magyar fordítását, de azt hiszem, mindannyian ismerjük a redoxpotenciál jelentését. Lehet, hogy szó szerinti fordítás van ott, de tisztelt képviselőtársaim, amikor az egyedre azt mondjuk, és akkor talán már, amikor a természetvédelmi törvény módosításáról beszélek, erre nem kívánok visszatérni majd. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Az egyed minden élő szervezet, és az abból készülő bármilyen egyéb termék, amiről megállapítható, hogy az egyed benne van vagy az egyed bármilyen összetevőjét tartalmazza.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Én azt gondolom, lehet itt fordításra hivatkozni, lehet itt sok mindenre hivatkozni, de ennyire tudománytalan, pongyola, rossz megfogalmazást a törvénybe ne emeljünk be! Egyet ne felejtsünk el: az egyed meghatározása az alapfogalmak között szerepel, tehát az egész törvényben, ahol egyed szerepel, ez vonatkozik rá. Tehát ez a meghatározás rossz.
Még egy adalékot hadd tegyek hozzá: a bizottság ülésén az államtitkár úr elismerte, hogy ez a megfogalmazás rossz. Akkor nem tudom, miről vitatkozunk most. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť