DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Igazából köszönetet kell mondanom Józsa képviselő úrnak, mert lehetőséget ad, hogy olyan dolgokról beszéljek, ami a választókörzetemben fontos. Annak is nagyon örülök, hogyha a munkásságomat figyeli és figyelemmel kíséri, ezért csak köszönet, képviselő úr - viszont az már nem helyes és nincs jól, hogyha rosszul idéz, illetve rossz fényben tünteti fel.
Nos, igen tisztelt képviselőtársam, amikor azt mondta, hogy több milliárd forintot kívántam utakra fordítani, nagyon köszönöm, hogy ezt ön megerősíti, lám-lám, a képviselő küzd a körzetében lévő utak minőségéért. Nagyon helyes ez így, képviselő úr, ez így kéne történjen a másik felén is. Csakhogy a csúsztatás hol van, igen tisztelt képviselőtársam? - és ezt nem szoktuk meg egymástól egyrészt bizottsági ülésen, másrészt kiküldetéseken sem. Ott van, igen tisztelt képviselőtársam, hogy én olyan utakról beszéltem, ami mondjuk, Darnózseli és Hédervár között található vagy Hédervár és Kimle között, és ha ön ott elmegy, akkor öt kilométeres sebességgel tud menni, és kígyózva, mert olyan kátyúk vannak.
Igen tisztelt Képviselőtársam! Erről beszéltem, és nem olyan utakról beszéltem, amikor zöld folyosókat vagy ökológiai hálózatokat vágnánk ketté.
Tehát, igen tisztelt képviselőtársam, amikor egy máshol elhangzott beszédemről tesz megjegyzést, illetve máshol beadott módosító indítványokra hivatkozik, akkor szeretném elmondani, hogy azok egy picit máshova tartoznak. Hova is tartoznak? Az ott élő embereknek az életkörülményein próbálnak segíteni, és mellesleg egyébként környezetvédelmi vonatkozásai is vannak, mert azért mindannyian tudjuk, akik kocsit vezetünk, hogy nem mindegy, ha normális tempóban megyünk végig hatvan kilométeres sebességgel, vagy befékezgetünk időnként meg rágyorsítunk, mert a kátyúk miatt nem tudunk menni.
Nos, igen tisztelt képviselőtársam, ez is környezetvédelem, ha úgy tetszik, és ezt a célt szolgálta, valahol az ember védelme is, azt gondolom, ide tartozik. És hadd mondjam el, hogy azonkívül olyan módosító indítványaim voltak ezek - és ez kimondottan zaj-, rezgés- és légszennyezés elleni védelem -, ahol Mosonmagyaróvárt huszonöt éve kifelejtették az elkerülő gyűrűből, egy leágazása van. Ezt szerettem volna számon kérni, ami egyébként a választási ígéretekben benne volt, hogy Mosonmagyaróvár megkapja a leágazót, a lecsatlakozót, illetve az elkerülő utat is. Nos, ez volt az, amiért küzdöttem, keményen, tisztán környezetvédelem, vállalható, és az ott élők érdekében történt. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť