KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS, a mezőgazdasági bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mezőgazdasági bizottság is megtárgyalta a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995-ös törvényt, valamint a természet védelméről szóló törvény módosításáról szóló javaslatot.
A mezőgazdasági bizottság ülésén igazából nem is az előterjesztést vitattuk, illetve bíráltuk, hanem olyan szemszögből hívta fel nagyon sok észrevételező az illetékes minisztérium figyelmét, hogy ellentétben a környezetvédők álláspontjával, megítélésünk szerint nagyon sok olyan előírás van a mai napig még mindig hatályban, amely szigorúbb, mint az EU-s norma. Ebből adódóan bizonyos gazdasági hátrányok is érhetik a mezőgazdasági termelőket, aminek a versenyhátrányait kénytelenek elszenvedni, és ezt valamilyen formában vagy korrigálnia kell az államnak, vagy pedig a törvényhozás oldaláról kellene oldani. Természetesen nem a minden területen és a mindenáron oldás mellett vagyunk, ugyanakkor ismételten hangsúlyoztuk, hogy a környezet védelme érdekében a legtöbbet a mezőgazdasági termelő tudja tenni, úgy, hogyha ezt a tevékenységét valamilyen formában, akár anyagilag vagy adó- vagy egyéb preferenciákkal el is ismerik neki.
(Az elnöki széket dr. Deutsch Tamás, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Nagyon jónak és fontosnak tartjuk a természetvédelmi kártalanítás szabályainak a kiszélesítését, illetve pontosítását. Összességében azt kell mondjuk, hogy az uniós szabályozás mellett az aktuálissá vált módosításokat elfogadtuk, fontosnak tartjuk olyan szempontból is, hogy a mezőgazdaság mint tevékenység és a természet védelme szerves egységet kell hogy képezzen a jelenben is és a jövőben is, és ennek anyagi és erkölcsi haszna meg fog mutatkozni úgy a közvetlenül érdekelt mezőgazdasági termelők, mint akár az ország szempontjából.
Ebből adódóan a bizottságunk általános vitára alkalmasnak tartotta ezt az előterjesztést, és javasolja a megvitatását.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť