PARRAGH DÉNES

Full text search

PARRAGH DÉNES
PARRAGH DÉNES (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Elég sok szó esett a legutolsó felszólalásokban az erdőkről és az erdők védetté nyilvánításáról. Az Orosz Sándor úr által elmondottakra muszáj vagyok reagálni, hiszen több évet töltöttem el mint természetvédelmi felügyelő.
Az államtitkár úr is megállapította azt, és én is megerősítettem, hogy valóban a terület gazdájával együtt kell és lehet egy területet megvédeni, nemcsak erdőknél, hanem máshol is. Ez természetesen főleg az erdőknél igaz.
Az is igaz, hogy maga a természetvédelem tulajdonképpen az erdészetből, az erdészek közül indult, tehát nagyon sok erdész kiváló természetvédő. Az is igaz, hogy a mai erdészeten belül is kialakult egy olyan mozgalom, egy olyan erdőművelési mód, a pro silva, ami igazából minden elismerésre okot ad.
(13.20)
Azonban mégis azt kell mondanom képviselőtársam felszólalására, hogy ha a magyarországi természetközeli erdők arányát nézzük, amellyel Európában igazán nem dicsekedhetünk, és a mai erdőművelés nagy volumenét tekintjük, akkor sajnos igenis nagyon komoly szükség van arra, hogy a természetvédelemnek sokkal komolyabb hatása legyen a mai erdőgazdálkodásra, és én indokoltnak tartom azt, hogy ezen a területen együttműködve, de további szigorítással lépjünk föl.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť