NYAKÓ ISTVÁN

Full text search

NYAKÓ ISTVÁN
NYAKÓ ISTVÁN, a rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A rendészeti bizottság tegnapi ülésén tárgyalta az előttünk fekvő törvényjavaslatot, és két polémia köré foglalnám össze az ott elhangzottakat.
Az első mindenféleképpen a jogok korlátozása, azaz a szabad mozgás korlátozása, illetve a tulajdonhoz való jogosultság korlátozása. Az ügy előadója a minisztérium részéről elmondta, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosa - és ez eddig itt nem hangzott el - kifogástalannak találta ezt a törvényjavaslatot. A másik pedig a jogalkalmazóknak a problémaköre: fel tudnak-e készülni a jogalkotás után a jogalkalmazásra. Itt megnyugtató választ kaptunk, hiszen 2005 az az időpont, amikor bevezetésre kerülne ez a törvényjavaslat, ez a törvény, tehát akkor lesz hatályos, addig kellő idő áll rendelkezésre a jogalkalmazóknak arra, hogy felkészüljenek erre.
Amit ki szeretnék emelni, és meg szeretnék osztani a Házzal, az az, hogy a rendészeti bizottság tagjainak megszólalt a szívük. Tudom azt, hogy a képviselőtársaim nem áldozatai családon belüli erőszaknak, legalábbis nem látok rajtuk külsérelmi nyomokat, illetve ők ilyet nem követnek el, ezért is nagyszerű az, hogy megszólalt a szívük, a lelkük a védtelenek, a kitaszítottak érdekében.
Talán ez az empátia, illetve az érvek súlya az, ami miatt bizottságunk ellenszavazat nélkül, 12 igen, 10 tartózkodás mellett ezt a javaslatot általános vitára alkalmasnak találta.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť