KÉKESI TIBOR

Full text search

KÉKESI TIBOR
KÉKESI TIBOR, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság az adókról, járulékokról és költségvetési befizetésekről szóló törvényjavaslathoz benyújtott önálló képviselői indítványt többségi szavazással támogatta. Tette ezt három indokból. Az első indok az, hogy a most hatályban lévő törvényjavaslatot ez az önálló indítvány kiegészíti a tekintetben, hogy nem pusztán csak a munkáltató, hanem a munkavállaló részére is biztosítja azt a mentességet, amelyet korábban, mint említettem, csak a munkaadókra helyezett kilátásba. Teszi ezt akkor is, amennyiben a foglalkoztatás munkaszerződés nélküli munkaviszonyt színlel vagy azt fedi el.
A színlelt szerződések tekintetében a törvényjavaslat eredetileg két hónap hatályba léptetési időt adott, ez azonban tipikusan a munkavállalásra irányuló színlelt szerződések esetében nem elegendő időszak a két oldal számára ennek felszámolására, ezért remélhetőleg az egy év a részben megszűnő - és ez a második indok - ilyen típusú szerződések esetén lehetővé teszi, hogy ilyen módon rehabilitálódjon a helyzet. A másik indok pedig az, hogy az egyébként költségvetésből vagy költségvetésszerűen gazdálkodó szervezetek számára lehetőséget nyújt arra, hogy ne már a jelen évet és így megoldhatatlan finanszírozási problémát okozó módon rendezze ezeket a jogviszonyokat, hanem egy kellő kifutással az a jövő esztendőben történhessen meg.
A költségvetési bizottság tehát többségi támogatással támogatta az önálló indítványt.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť